Gratis verzending bij bestellingen boven de €65*

Over ons

Hoe meer soorten hoe beter

Biodiversiteit is ons scoreboard om te zien hoe goed de aarde het doet. Hoe meer soorten hoe beter. Een hoge score betekent: gezonder en lekkerder eten op tafel, mooier uitzicht als je de hond uitlaat, schonere lucht tijdens het hardlopen, meer insecten op je autoruit tijdens een zomerse avond en minder natte voeten na een wolkbreuk. Win-win-win-win. 

Helaas bungelt Nederland ergens onderaan de scorelijst. En dat moeten we veranderen.

Herstel centraal

Wij geloven dat we toe moeten naar een economisch model op basis van natuurherstel. Want als economische en ecologische vooruitgang hand in hand gaan plukt iedereen de vruchten. Met Wilder Land bewijzen we dat dat kan.

Onszelf en ons landschap verwilderen

Om de Nederlandse natuur te herstellen zullen we ons opnieuw met natuur moeten verbinden. Onszelf en ons landschap verwilderen. Op weg naar een Wilder Land. Waar allerlei leven groeit, bloeit en bruist.

Wilde Boeren

Ontdek met welke boeren wij in Nederland allemaal samenwerken

Samen met boeren, smaakmakers en lekkerbekken

Daarom werken wij samen met boeren, smaakmakers en lekkerbekken aan een Wilder Land. Stap voor stap, strook voor strook, soort voor soort. 

Door inheemse en lokale gewassen aan te planten waar we heerlijke producten van maken. Waar jij van kunt genieten, waar boeren van kunnen bestaan en waar zo veel mogelijk diersoorten op afkomen. Bijen, vlinders, vogels en tijgers. Oké, geen tijgers. Maar wel een feest voor de natuur én een feest voor onze smaakpapillen.

Natuurherstel om je vingers bij af te likken

Meer lokale en inheemse soorten in ons dieet is een feest voor de natuur én een feest voor onze smaakpapillen. De culinaire toepassingen van lokale gewassen zijn eindeloos. Denk aan botanische siropen, bijzondere wilde bieren, sprankelende ijsthee, wilde meergranen pasta’s en granola en natuurlijk heerlijke (on)kruidenthee. Dat noemen we culinaire biodiversiteit. Of: Natuurherstel om je vingers bij af te likken.

Verwilder jezelf en geniet van de lekkerste producten die de Nederlandse natuur herstellen. 


Ontdek al onze producten hier

Steeds meer gezonde weilanden en akkers

De langgerekte weilanden waar koeien en schapen op staan te grazen, zien er vaak mooi strak en groen uit. Maar veel weilanden in ons land zijn er slecht aan toe. Er groeit maar een soort gras, meestal Engels raaigras. Het is op deze weilanden slecht gesteld met de biodiversiteit. Het zijn eerder “groene” woestijnen dan bloemrijke weide met vogels en vlinders, zoals je vroeger vaak zag.

Wilder Land werkt samen met boeren om de biodiversiteit te stimuleren. Met het inzaaien van meer inheemse kruiden of (on)kruiden krijgen we steeds meer gezonde weilanden en akkers. De bloemen van deze kruiden trekken zo weer insecten aan die hard nodig zijn voor het bestuiven van gewassen. Deze natuurlijke bestuivers hebben we hard nodig voor onze voedselvoorziening. Kortom: biodiversiteit is van levensbelang voor ons allemaal.

Wilde Boeren

Ontdek met welke wilde boeren we allemaal samenwerken en hoe we van Nederland strook voor strook een Wilder Land maken.

Lees meer

Smaakmakers en lekkerbekken

Samen met smaakmakers en lekkerbekken maken we biodiversiteit lekker culinair. Oftewel, ongelofelijk lekkere producten die de natuur herstellen.

Lees meer