Veelgestelde vragen

OVER DE VERPAKKING


ZIT ER PLASTIC IN DE PAKKETTEN?

Nee, de verpakkingen en pakketten zijn 100% plastic vrij. De verpakkingen van de thee zijn gemaakt van PLA, wat volledig biologisch afbreekbaar materiaal is. Verder zijn alle andere etiketten en verpakkingen van papier.

WAAR IS DE VERPAKKING VAN DE THEE VAN GEMAAKT?

Het zakje waar de thee in zit is gemaakt van volledig composteerbaar materiaal. Het lege zakje kun je na gebruik (en eventueel hergebruik) bij het GFT afval gooien. Dan kan het gecomposteerd worden. Het materiaal van het zakje is PLA. Het zakje is opgebouwd uit drie lagen film. Een bio-film met als hoofdbestanddeel suikerriet en zetmeel, en twee cellulose films met als hoofdbestanddeel houtvezels. Eenmaal gecomposteerd zou dit weer als grondstof kunnen dienen voor nieuw PLA. De fabrikant van de zakjes is: bio4pack.

Uiteindelijk zouden we graag een verpakking voor de thee willen (dus met de juiste vocht barrière) die zowel recyclebaar is als thuis composteerbaar is. Helaas bestaat dat nog niet. We houden de ontwikkelingen op het gebied van verpakkingen goed in te gaten. Mocht jij rondom verpakkingen tips/ideeën of suggesties hebben, dan horen we die graag!

WAAROM ZIT DE THEE NIET IN EEN VERPAKKING VAN PAPIER?

Om de kruiden goed te houden heeft een thee verpakking een vocht barrière nodig. Een papieren zakje is daarom niet voldoende als verpakking voor thee. Praktisch alle theeën die op dit moment in papieren zakken verkocht wordt hebben aan de binnenkant altijd een laag plastic of PLA. Het oogt dan mogelijk duurzaam door de papier-look, maar dat is het in veel gevallen niet door de plastic binnenkant.
 
IS JULLIE (ON)KRUIDENTHEE OOK VERPAKKINGSVRIJ TE KOOP?

Ja! Via Pieter Pot kun je onze thee verpakkingsvrij (in een pot) thuis laten bezorgen. Mocht je nog meer winkels en andere plekken kennen die onze thee verpakkingsvrij zouden moeten verkopen, laat het ons weten via: info@wilder-land.com


HOEVEEL KOPPEN GAAN ER UIT EEN ZAK?

Er zit 40 gram thee in iedere zak. Uit 40 gram zou je zo’n 30 koppen thee kunnen halen. Drink je de thee liever wat sterker, dan kun je meer thee gebruiken en gaan er minder koppen uit een zak. Wist je dat je kruidenthee vaak meerdere keren kunt opschenken. In dat geval haal je natuurlijk veel meer koppen uit een zak.
 

OVER JE BESTELLING


KLOPT HET DAT IK NIET THUIS HOEF TE ZIJN VOOR DE BEZORGING?

Klopt! Het pakket past gewoon door de brievenbus, dus je hoeft niet thuis te zijn om het pakket te ontvangen. Wel zo makkelijk!
 

HET PRODUCTIEPROCES


WELK TYPE KRUIDEN ZAAIEN JULLIE IN OM THEE VAN TE MAKEN?

Wij werken alleen met kruiden die groeien in het Nederlandse landschap. Een paar voorbeelden zijn kamille, brandnetel, weegbree, paardenbloem, duizendblad, korenbloem en nog veel meer. Stuk voor stuk kruiden die gezond zijn voor mens én natuur!


WERKEN JULLIE ALLEEN MET BIOLOGISCHE BOEREN?

We werken zoveel mogelijk met biologische boeren en zorgen dat de kruiden van percelen komen die niet bespoten zijn.


WAAR VERWERKEN JULLIE DE KRUIDEN?

We werken voor het verwerken van de kruiden met sociale werkplaats Amsterdam. Daar worden de kruiden versneden, gedroogd en verder gemixt tot onze thee.


WAT BETEKENT OP WEG NAAR 100% NEDERLANDSE (ON)KRUIDENTHEE?

We werken ernaartoe om 100% Nederlandse (on)kruidenthee te kunnen verkopen. Die daarnaast bijdraagt aan herstel van onze biodiversiteit. Omdat de vraag naar onze thee nog groter is dan onze eigen productie moeten we een deel van onze kruiden inkopen. Hoe meer thee we dit jaar verkopen, hoe meer kruiden we volgend seizoen kunnen inzaaien. Zo draagt alle thee die we nu verkopen direct bij aan herstel van biodiversiteit. En hopen we dat we over een paar jaar groot genoeg zijn om ook samen met onze boeren en partners het hele jaar 100% Nederlandse (on)kruidenthee te kunnen verkopen.


IS AL JULLIE THEE AL 100% NEDERLANDS?

Nog niet! Op dit moment is onze eigen productie nog niet hoog genoeg om hele jaar door al kruiden van onze eigen oogst te verkopen. Daarom moeten we ook nog een deel van de kruiden inkopen. Als we inkopen proberen we dit zoveel mogelijk bij Nederlandse partijen in te kopen. Maar helaas is de kruiden industrie in Nederland klein (was vroeger veel groter). Via Het Blauwe Huis en Jacob Hooy kopen we een deel van de kruiden die uit het buitenland komen. Hierbij zorgen we er wel voor dat onze inkoop in ieder geval uit Europa komt. De kruiden in onze blends die uit het buitenland komen komen dan vaak uit Frankrijk en Duitsland.


OVERIG


KAN IK WILDER LAND DRINKEN TIJDENS ZWANGERSCHAP EN BORSTVOEDING?

We weten het niet 100% zeker. Dit omdat er voor veel kruiden nog maar weinig onderzoek is gedaan naar de effecten van gebruik van deze kruiden als thee tijdens zwangerschap. Daarom adviseren we (uit voorzorg) om onze huidige blends niet te gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. We zijn bezig met een blend te maken waarvan we zeker weten dat deze geschikt is.
 
HOEVEEL KOPPEN GAAN ER UIT ZAK VAN 40 GRAM?

Uit 40 gram zou je zo’n 30 koppen thee kunnen halen. Drink je de thee liever wat sterker, dan kun je meer thee gebruiken en gaan er minder koppen uit een zak. Wist je dat je kruidenthee vaak meerdere keren kunt opschenken. In dat geval haal je natuurlijk veel meer koppen uit een zak.