Gratis verzending bij bestellingen boven de €65*

Veelgestelde vragen

CADEAU

 

IS HET MOGELIJK OM WILDER LAND CADEAU TE DOEN?

Ja! In je winkelmandje kan je aanvinken dat het een cadeau is. Je kunt dan ook een persoonlijk berichtje schrijven. Dit berichtje printen we op een kaart die toegevoegd wordt aan het pakket. Een extra leuke verrassing bij het openmaken van de doos! 

VERZENDKOSTEN 

 

HOE HOOG ZIJN DE VERZENDKOSTEN? 

De verzendkosten worden berekend op basis van de je bestelling bij het afrekenen.

- Voor een brievenbuspakket in Nederland zijn de verzendkosten €2,99
- Voor een postpakket (pakket wat niet door de brievenbus kan) zijn de verzendkosten in Nederland €5,50

Vanaf een orderbedrag van €65 of hoger zijn de verzendkosten gratis.

 

OVER DE VERPAKKING

WAAR IS DE VERPAKKING VAN DE THEE VAN GEMAAKT?

Al onze verpakkingen voor de thee, zowel de theezakjes als de stazakken voor de losse thee, zijn gemaakt van volledig composteerbaar materiaal. Je kunt deze verpakkingen na gebruik (en eventueel hergebruik) bij het GFT afval gooien. Dan kan het gecomposteerd worden.

Het materiaal van de verpakkingen is PLA. PLA is een afkorting voor 'polymelkzuur' en is gemaakt van suikerriet en maiszetmeel. 

Ondanks dat PLA industrieel composteerbaar is (GFT bak) en geen fossiele basis heeft, is het wat ons betreft nog niet ideaal. Uiteindelijk zouden we graag een verpakking voor de thee willen (dus met de juiste vocht barrière, zie hieronder) die zowel recyclebaar is als thuis composteerbaar is. Helaas hebben wij deze nog niet gevonden. We houden de ontwikkelingen op het gebied van verpakkingen goed in te gaten. Mocht jij rondom verpakkingen tips/ideeën of suggesties hebben, dan horen we natuurlijk heel graag!

WAAROM ZIT DE THEE NIET IN EEN VERPAKKING VAN PAPIER?

Om de kruiden goed te houden heeft een thee verpakking een vocht barrière nodig. Een papieren zakje is daarom niet voldoende als verpakking voor thee. Praktisch alle theeën die op dit moment in papieren zakken verkocht wordt hebben aan de binnenkant altijd een laag plastic of PLA. Het oogt dan mogelijk duurzaam door de papier-look, maar dat is het in veel gevallen niet door de plastic binnenkant.
 
IS JULLIE (ON)KRUIDENTHEE OOK VERPAKKINGSVRIJ TE KOOP?

Ja! Onder ander via LOOS in Utrecht, Potjes en Deksel in Rotterdam. Landelijk kun je via Pieter Pot onze thee verpakkingsvrij (in een pot) thuis laten bezorgen. Mocht je nog meer winkels en andere plekken kennen die onze thee verpakkingsvrij zouden moeten verkopen, laat het ons weten via: info@wilder-land.com


HOEVEEL KOPPEN GAAN ER UIT EEN ZAK?

Er zit 40 gram thee in iedere zak. Uit 40 gram zou je zo’n 30 koppen thee kunnen halen. Drink je de thee liever wat sterker, dan kun je meer thee gebruiken en gaan er minder koppen uit een zak. Wist je dat je kruidenthee vaak meerdere keren kunt opschenken. In dat geval haal je natuurlijk veel meer koppen uit een zak.
 

OVER JE BESTELLING

OP WELKE LEVERTIJD KAN IK REKENEN?

We verzenden onze pakketten 5 dagen per week. 

Maandag besteld --> Woensdag bezorgd

Dinsdag besteld --> donderdag bezorgd

Woensdag besteld --> vrijdag bezorgd

Donderdag besteld --> zaterdag bezorgd 

Vrijdag, zaterdag of zondag besteld --> dinsdag bezorgd

 

KLOPT HET DAT IK NIET THUIS HOEF TE ZIJN VOOR DE BEZORGING?

Klopt! Het pakket past gewoon door de brievenbus, dus je hoeft niet thuis te zijn om het pakket te ontvangen. Wel zo makkelijk!
 

IS HET MOGELIJK OM OP FACTUUR TE BETALEN?

Ja, mail naar info@wilder-land.com met je aanvraag en dan maken wij deze voor je in orde. Voor grotere aantallen kan je een mail sturen naar daan@wilder-land.com .

 

HET PRODUCTIEPROCES


WELK TYPE KRUIDEN ZAAIEN JULLIE IN OM THEE VAN TE MAKEN?

Wij werken alleen met kruiden die groeien in het Nederlandse landschap. Een paar voorbeelden zijn kamille, brandnetel, weegbree, paardenbloem, duizendblad, korenbloem en nog veel meer. Stuk voor stuk kruiden die gezond zijn voor mens én natuur!


WERKEN JULLIE ALLEEN MET BIOLOGISCHE BOEREN?

We werken zoveel mogelijk met biologische boeren en zorgen dat de kruiden van percelen komen die niet bespoten zijn.


WAAR VERWERKEN JULLIE DE KRUIDEN?

We werken voor het verwerken van de kruiden met sociale werkplaats Pantar in  Amsterdam. Daar worden de kruiden versneden, gedroogd en verder gemixt tot onze thee.


WAT BETEKENT OP WEG NAAR 100% NEDERLANDSE (ON)KRUIDENTHEE?

We werken ernaartoe om 100% Nederlandse (on)kruidenthee te kunnen verkopen. Die daarnaast bijdraagt aan herstel van onze biodiversiteit. Omdat de vraag naar onze thee nog groter is dan onze eigen productie moeten we een deel van onze kruiden inkopen. Hoe meer thee we dit jaar verkopen, hoe meer kruiden we volgend seizoen kunnen inzaaien. Zo draagt alle thee die we nu verkopen direct bij aan herstel van biodiversiteit. En hopen we dat we over een paar jaar groot genoeg zijn om ook samen met onze boeren en partners het hele jaar 100% Nederlandse (on)kruidenthee te kunnen verkopen.


IS AL JULLIE THEE AL 100% NEDERLANDS?

Nog niet! Op dit moment is onze eigen productie nog niet hoog genoeg om hele jaar door al kruiden van onze eigen oogst te verkopen. Daarom moeten we ook nog een deel van de kruiden inkopen. Als we inkopen proberen we dit zoveel mogelijk bij Nederlandse partijen in te kopen. Maar helaas is de kruidenteelt in Nederland klein (was vroeger veel groter). Via Het Blauwe Huis en Jacob Hooy kopen we een deel van de kruiden die uit het buitenland komen. Hierbij zorgen we er wel voor dat onze inkoop in ieder geval uit Europa komt. De kruiden in onze blends die uit het buitenland komen komen dan vaak uit Frankrijk en Duitsland.

OVERIG


KAN IK WILDER LAND DRINKEN TIJDENS ZWANGERSCHAP EN BORSTVOEDING?

We weten het niet 100% zeker. Er is namelijk nog maar weinig onderzoek gedaan naar de effecten van het gebruik van bepaalde kruiden als thee tijdens zwangerschap. Daarom adviseren we (uit voorzorg) om onze huidige blends niet te gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. We zijn bezig met het maken van een blend waarvan we zeker weten dat deze geschikt is.

Als je niet zwanger bent of tijdens je zwangerschap toch een paar koppen thee hebt gedronken, hoef je overigens niet te schrikken van deze vermelding. Kruidenthee valt net als andere producten zoals kaneel, basilicum en koffie in de categorie die tijdens zwangerschap afgeraden wordt.