Gratis verzending bij bestellingen boven de €65*

F.A.Q.

Met en zonder alcohol, speciaal en toegankelijk. Ontwikkeld in samenwerking met de beste lokale smaakmakers en lekkerbekken

Verpakkingen

Waar zijn de verpakkingen van gemaakt?

De verpakkingen van de theezakjes zijn gemaakt van volledig composteerbaar materiaal. Je kunt deze verpakkingen na gebruik (en eventueel hergebruik) bij het GFT afval gooien. Dan kan het gecomposteerd worden. We adviseren niet om het op de composthoop te gooien. Het materiaal van de grotere verpakkingen is PLA. PLA is een afkorting voor ‘polymelkzuur’ en is gemaakt van suikerriet en maiszetmeel. Ondanks dat PLA industrieel composteerbaar is en geen fossiele basis heeft, is het advies om het bij het restafval te gooien. Uiteindelijk zouden we graag een verpakking willen die zowel recyclebaar is als thuis composteerbaar. Helaas hebben wij deze nog niet gevonden. We houden de ontwikkelingen op het gebied van verpakkingen goed in te gaten. Mocht jij rondom verpakkingen tips/ideeën of suggesties hebben, dan horen we natuurlijk heel graag!

Waarom zit de thee niet in een verpakking van papier?

Om de kruiden goed te houden heeft een thee verpakking een vocht barrière nodig. Een papieren zakje is daarom niet voldoende als verpakking voor thee. Praktisch alle theeën die op dit moment in papieren zakken verkocht wordt hebben aan de binnenkant altijd een laag plastic of PLA. Het oogt dan mogelijk duurzaam door de papier-look, maar dat is het in veel gevallen niet door de plastic binnenkant.


Is jullie (on)kruidenthee ook verpakkingsvrij te koop?

Ja! Onder ander via LOOS in Utrecht, Elemento Eco in Breda en Potjes en Deksel in Rotterdam. Landelijk kun je via Pieter Pot onze thee verpakkingsvrij (in een pot) thuis laten bezorgen. Mocht je nog meer winkels en andere plekken kennen die onze thee verpakkingsvrij zouden moeten verkopen, laat het ons weten via: info@wilder-land.com

Levering

Op welke levertijd kan ik rekenen? 


We streven ernaar om je bestelling zo snel mogelijk naar je op te sturen! Daarom verzenden we onze pakketten vijf dagen per week (maandag t/m vrijdag). Onze standaard levertijd varieert tussen twee tot vier werkdagen, afhankelijk van wanneer je je bestelling plaatst. Houd er rekening mee dat als je bestelt op vrijdag, zaterdag of zondag, het iets langer kan duren omdat we niet werken in het weekend.

Waar en door wie worden de producten ingepakt?

In Amsterdam op het terrein van Pantar staat onze (on)kruidenfabriek. Hier staan onze drogers en verwerken we dagelijks, samen met het Pantar-team t' Lekke Zeefje, alle (on)kruiden tot de juiste producten. Jeroen, Karien en Ruud zorgen ervoor dat dagelijks alle bestellingen met de post meegaan.

Wat zijn de verzendkosten?

Brievenbus verzending €2,99
/ Pakket verzending: €5,50
/ Gratis verzenden vanaf €65
 

Is het mogelijk om Wilder Land cadeau te doen?

Ja! In je winkelmandje kan je aanvinken dat het een cadeau is. Je kunt dan ook een persoonlijk berichtje schrijven. Dit berichtje printen we op een kaart die toegevoegd wordt aan het pakket. Een extra leuke verrassing bij het openmaken van de doos! 

De (on)kruiden

Welk type kruiden zaaien jullie in om de producten van te maken?

Wij werken alleen met kruiden die groeien in het Nederlandse landschap. Een paar voorbeelden zijn kamille, brandnetel, weegbree, paardenbloem, duizendblad, korenbloem en nog veel meer. Stuk voor stuk kruiden die gezond zijn voor mens én natuur!

Waar verwerken jullie de kruiden? 


We werken voor het verwerken van de kruiden met sociale werkplaats Pantar in  Amsterdam. Daar worden de kruiden versneden, gedroogd en verder gemixt tot onze thee. Lees hier meer over Pantar en de mensen die er werken.

Wat betekent op weg naar 100% Nederlandse?

We werken ernaartoe om producten te maken van 100% Nederlandse (on)kruiden. Die daarnaast bijdraagt aan herstel van onze biodiversiteit. Omdat de vraag naar onze producten nog groter is dan onze eigen productie moeten we een deel van onze kruiden inkopen. Hoe meer producten we verkopen, hoe meer kruiden we dit seizoen kunnen inzaaien. Zo draagt ieder product die we nu verkopen direct bij aan herstel van biodiversiteit. En hopen we dat we over een paar jaar groot genoeg zijn om ook samen met onze boeren en partners het hele jaar 100% Nederlandse (on)kruid producten te kunnen verkopen.

Zijn al jullie producten al 100% Nederlands? 


Nog niet! Op dit moment is onze eigen productie nog niet hoog genoeg om hele jaar door al kruiden van onze eigen oogst te verkopen. Daarom moeten we ook nog een deel van de kruiden inkopen. Als we inkopen proberen we dit zoveel mogelijk bij Nederlandse partijen in te kopen. Maar helaas is de kruidenteelt in Nederland klein (was vroeger veel groter). Via Het Blauwe Huis en Jacob Hooy kopen we een deel van de kruiden die uit het buitenland komen. Hierbij zorgen we er wel voor dat onze inkoop in ieder geval uit Europa komt. De kruiden in onze blends die uit het buitenland komen komen dan vaak uit Frankrijk en Duitsland.


Werken jullie alleen met biologische boeren?

We werken zoveel mogelijk met biologische boeren en zorgen dat de kruiden van percelen komen die niet bespoten zijn.

Serveersuggesties

Hoeveel koppen gaan er uit een zak losse thee?

Er zit 40 gram thee in iedere zak. Uit 40 gram zou je zo’n 30 koppen thee kunnen halen. Drink je de thee liever wat sterker, dan kun je meer thee gebruiken en gaan er minder koppen uit een zak. Wist je dat je kruidenthee vaak meerdere keren kunt opschenken. In dat geval haal je natuurlijk veel meer koppen uit een zak.