Gratis verzending bij bestellingen boven de €65*

Over ons

  1. Hoe het allemaal begon
  2. Een kwaliteitsproduct en natuurherstel gaan heel goed samen
  3. Puur natuur en onbespoten
  4. Nieuw verdienmodel voor boeren
  5. Biodiversiteit in Nederland onder druk
  6. Steeds meer gezonde weilanden en akkers

Hoe het allemaal begon

We zijn ervan overtuigd dat we naar een economie toe moeten waar “herstel” centraal staat. Want we putten de aarde nog steeds uit. Op zoek naar manieren om Nederlandse biodiversiteit te stimuleren, ontdekten wij, Daan van Diepen en Matthijs Westerwoudt, de veelzijdige kansen van thee.

Een kwaliteitsproduct en natuurherstel gaan heel goed samen

De meeste kruidenthee die wij drinken kan je gewoon in Nederland laten groeien. Toch komt bijna alle kruidenthee die in de winkels ligt uit het buitenland, vaak zelfs van buiten Europa. Dus waarom niet in Nederland hier mee aan de slag? Dat scheelt vele kilometers transport, is goed voor onze Nederlandse natuur en levert heerlijke thee op. Win-win-win!

Met Wilder Land willen we jou laten zien dat een kwaliteitsproduct en natuurherstel heel goed samengaan. Daar wordt de aarde beter van.

Wilder Land

Biodiversiteit

Biodiversiteit is ons scoreboard om te zien hoe goed de aarde het doet. Een hoge score betekent niks aan de hand, gaat lekker, het leven tiert weelderig. Denk aan vruchtbare grond, bestuiving van gewassen, gezonde ecosystemen, bescherming tegen extreem weer. Zo winnen we allemaal. Helaas, als we naar het scorebord kijken staan we er op dit moment vrij belabberd voor.

De biodiversiteit staat in Nederland onder druk en is in de afgelopen decennia sterk afgenomen. De gevolgen hiervan zijn groot. De media staan er vol mee.

De langgerekte weilanden waar koeien en schapen op staan te grazen, zien er vaak mooi strak en groen uit. Maar veel weilanden in ons land zijn er slecht aan toe. Er groeit maar een soort gras, meestal Engels raaigras. Het is op deze weilanden slecht gesteld met de biodiversiteit. Het zijn eerder “groene” woestijnen dan bloemrijke weide met vogels en vlinders, zoals je vroeger vaak zag.

Wilder Land werkt samen met boeren om de biodiversiteit te stimuleren. Met het inzaaien van meer inheemse kruiden of (on)kruiden krijgen we steeds meer gezonde weilanden en akkers. De bloemen van deze kruiden trekken zo weer insecten aan die hard nodig zijn voor het bestuiven van gewassen. Deze natuurlijke bestuivers hebben we hard nodig voor onze voedselvoorziening. Kortom: biodiversiteit is van levensbelang voor ons allemaal.