Gratis verzending bij bestellingen boven de €65*

Offline Tiramisu

Bij het toetje even alles op mute, mmmm...
Ajda Mehmet had een leuk idee: tiramisu met de Offline Blend in plaats van koffie. Cafeïne vrij en dus ook kindvriendelijk. Lekker voor feestdagen!

Heb je ook lekkere recept ideeën met een van onze producten? Laat het Renée (renee@wilder-land.com) weten! Dan komen we graag langs om te proeven! En delen we dat lekkers hier.


Offline Tiramisu met cranberries

Voor 4-6 personen


Voor de compote

500 g bevroren cranberries 

5 el ahornsiroop

40 g fijn kristalsuiker

rasp en sap van 1,5 sinaasappel

 

Voor de tiramisu

Een Offline Blend theezakje of 5 gr losse thee

300 – 350 g kwaliteit lange vingers

3 eieren, gesplitst

4 el fijn kristalsuiker

Snuf zout

500 g mascarpone

1 tl vanille pasta

225 g verse bessen (bramen, frambozen, zwarte bessen)

1 el cacaopoeder


Verwarm de cranberries met de ahornsiroop en sinaasappelrasp en sap in een steelpannetje en breng aan de kook. Roer de cranberries stuk, laat 5-6 minuten inkoken op hoog vuur en laat afkoelen.

Zet het Offline theezakje in een wijde kom met 500 ml kokend water, laat trekken en volledig afkoelen. Verwijder het theezakje.

Dompel de lange vingers één voor één een paar seconden in de thee en plaats ze in een enkele laag op de bodem van je serveerschaal (ik gebruik een 5 cm diepe schaal van 24 cm x 16 cm), breek ze uit elkaar en knijp de openingen waar nodig dicht zodat de bodem van de schaal bedekt is. 

Schep de helft van de cranberrycompote over de lange vingers en strooi dan de helft van de verse bessen erover.

Splits 3 eieren en doe de dooiers in de kom van een elektrische mixer en de eiwitten in een grote mengkom. Voeg 4 eetlepels suiker toe aan de dooiers en klop tot ze bleek, dik en romig zijn. Voeg dan langzaam de 250 g mascarpone en een paar druppels vanille pasta toe. Stop de mixer.

Klop de eiwitten met een snufje zout tot ze dik en stijf zijn. Schep ze nu met een grote metalen lepel in drie delen door het mascarponemengsel.

Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de laag fruit en lange vingers en herhaal met nog een laag lange vingers, gevolgd door nog een laag compote en vers fruit en tot slot nog een laag mascarponemengsel. 

Zeef er als 'finishing touch' wat cacaopoeder overheen voor het echte tiramisu-gevoel.

Versier met wat verse bessen als je dat lekker vindt....Bekijk meer werk van Ajda Mehmet hier

Shop