Gratis verzending bij bestellingen boven de €65*

Veelgestelde vragen: verpakkingen

Waar zijn de verpakkingen van gemaakt?
Al onze verpakkingen zijn gemaakt van volledig composteerbaar materiaal. Je kunt de verpakkingen na gebruik (en eventueel hergebruik) bij het GFT afval gooien. Dan kan het gecomposteerd worden. We adviseren niet om het op de composthoop te gooien.

Het materiaal dat we gebruiken voor de verpakking van de losse thee, granola en pasta is PLA. PLA is een afkorting voor 'polymelkzuur' en is gemaakt van suikerriet en maiszetmeel. Ondanks dat PLA industrieel composteerbaar is (GFT bak) en geen fossiele basis heeft, is het wat ons betreft nog niet ideaal. Uiteindelijk zouden we graag een verpakking voor de thee willen (dus met de juiste vocht barrière, zie hieronder) die zowel recyclebaar is als thuis composteerbaar is. Helaas hebben wij deze nog niet gevonden. We houden de ontwikkelingen op het gebied van verpakkingen goed in te gaten. Mocht jij rondom verpakkingen tips/ideeën of suggesties hebben, dan horen we natuurlijk heel graag!

 

Waarom zit de thee niet in een verpakking van papier? 
Om de kruiden goed te houden heeft een thee verpakking een vocht barrière nodig. Een papieren zakje is daarom niet voldoende als verpakking voor thee. Praktisch alle theeën die op dit moment in papieren zakken verkocht wordt hebben aan de binnenkant altijd een laag plastic of PLA. Het oogt dan mogelijk duurzaam door de papier-look, maar dat is het in veel gevallen niet door de plastic binnenkant.
 

Is jullie (on)kruidenthee ook verpakkingsvrij te koop?
Ja! Onder ander via LOOS in Utrecht, Potjes en Deksel in Rotterdam, Elemental Eco in Breda. Mocht je nog meer winkels en andere plekken kennen die onze thee verpakkingsvrij zouden moeten verkopen, laat het ons weten via: info@wilder-land.com