Gratis verzending bij bestellingen boven de €65*

Veelgestelde vragen: Nederlandse (on)kruiden

Ontdek welke type (on)kruiden we gebruiken, waar we ze verwerken en hoe we producten maken die bijdragen aan natuurherstel. 

Welk type kruiden zaaien jullie in om de producten van te maken?
Wij werken alleen met kruiden die groeien in het Nederlandse landschap. Een paar voorbeelden zijn kamille, brandnetel, weegbree, paardenbloem, duizendblad, korenbloem en nog veel meer. Stuk voor stuk kruiden die gezond zijn voor mens én natuur!

Wat betekent op weg naar producten van 100% Nederlandse (on)kruiden?
We werken ernaartoe om producten te maken van 100% Nederlandse (on)kruiden die bijdragen aan herstel van onze biodiversiteit. Omdat de vraag naar onze producten nog groter is dan onze eigen productie moeten we een deel van onze kruiden inkopen. Hoe meer producten we verkopen, hoe meer kruiden we dit seizoen kunnen inzaaien. Zo draagt ieder product dat we nu verkopen direct bij aan herstel van biodiversiteit. En hopen we dat we over een paar jaar groot genoeg zijn om ook samen met onze boeren en partners het hele jaar 100% Nederlandse (on)kruid producten te kunnen verkopen.

Is al jullie thee al 100% Nederlands?
Nog niet! Op dit moment is onze eigen productie nog niet hoog genoeg om hele jaar door al kruiden van onze eigen oogst te verkopen. Daarom moeten we ook nog een deel van de kruiden inkopen. Als we inkopen proberen we dit zoveel mogelijk bij Nederlandse partijen in te kopen. Maar helaas is de kruidenteelt in Nederland klein (was vroeger veel groter). Via Het Blauwe Huis en Jacob Hooy kopen we een deel van de kruiden die uit het buitenland komen. Hierbij zorgen we er wel voor dat onze inkoop in ieder geval uit Europa komt. De kruiden in onze blends die uit het buitenland komen komen dan vaak uit Frankrijk en Duitsland.


Werken jullie alleen met biologische boeren?
We werken zoveel mogelijk met biologische boeren en zorgen dat de kruiden van percelen komen die niet bespoten zijn.


Waar verwerken jullie de kruiden?
We werken voor het verwerken van de kruiden met sociale werkplaats Pantar in Amsterdam. Daar worden de kruiden versneden, gedroogd en verder gemixt tot onze thee. Lees hier meer over Pantar en de mensen die er werken. 

Bekijk al onze producten hier